Voor alle informatie download TIPPR app.

Prosecco? Nee Grasecco uit Kroatië, een oeroud wijnland - BBB

Kroatië is een oeroud wijnland maar is ook hip & happening. Verras je gasten met nieuwe mousserende wijnen uit trendy vormgegeven flessen. Importeur Croatiangrapes.com heeft drie nieuwe mousserende wijnen in het assortiment. Het zijn bruts die gemaakt zijn op de Charmat methode. Daarmee zijn deze wijnen dus het Kroatische antwoord op de Prosecco.
Bij de Charmat methode vindt de tweede gisting niet plaats op de fles maar in de tank. Daardoor zijn ze wat goedkoper dan de wijnen die volgens Methode Traditionelle gemaakt zijn.
De wijnen zijn gemaakt van markante Kroatische druiven. De Grasecco Brut en Grasecco extra Brut zijn gemaakt van de Graševina druif. De rosé brut Francesca is gemaakt van de Frankovka Druif.
Grasecco Brut, voor elke dag (Perfect voor French 75 cocktail)
Grasecco heeft een zacht, vol lichtzoet boeket met een vleugje amandelbitterheid en een aangenaam milde zuurgraad afkomstig van de graševina druif. Met 10,1 gram restsuiker per liter is het een aangename brut voor iedereen die het beste past bij koude voorgerechten, pasta en salades en ook uitstekend als aperitief geserveerd kan worden.
Grasecco Extra Brut, heerlijk droog (Perfect voor Hugo cocktail)
Met slechts 1,0 gram restsuiker is de Grasecco Extra Brut duidelijk de aangenaam droge broer van de Grasecco Brut. Het is een milde wijn met een boeket van groene appel en citrus. Goed gekoeld past de wijn het beste bij wit vlees, schelpdieren en koude voorgerechten en kan ook uitstekend als aperitief worden geserveerd.
Francesca Brut, verfrissende rosé (Perfect voor Aperol Spritz cocktail)
Francesca brut is een wijn met een mooi, fris, elegant fruitig boeket dat doet denken aan aardbeien en frambozen. Het is een perfecte verfrissende wijn met 4,5 gram restsuiker per liter. De wijn is heerlijk als aperitief en is een ideale combinatie met fruit, fruit desserts, pasta en witte vis.
Tekstcredit: Croatiangrapes.com

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: