Voor alle informatie download TIPPR app.

Millennial Trend: Kwaliteit vs Kwantiteit

Massaconsumptie van vlees is absoluut niet aantrekkelijk. Gasten eten bewust minder vlees maar als ze vlees eten moet dit wel kwalitatiever en smaakvoller zijn. Ze zien dat dit vanuit een ethisch perspectief noodzakelijk is (milieu en dierenwelzijn). Ze vinden het belangrijk dat er diervriendelijk wordt omgegaan met dieren en er bijvoorbeeld aandacht wordt besteed aan daglicht en leefruimte.
Een trend in de vleesconsumptie is de aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. De kwaliteit van een stuk vlees wordt bepaald door de herkomst, of het raszuiver is en hoe oud het dier was. De leveranciers spelen in op de beleving van het vlees door transparant te zijn. Het productieproces en een goed product is onmisbaar voor echt kwaliteit.
Een goed voorbeeld die we tegenkwamen was de Jamon de Bellota Iberico. Deze zijn van 100% iberico-varkens gemaakt. Deze varkens hebben vrij rondgelopen en hebben gezonde voeding gehad. De voeding van deze dieren bestaat uit een goed dieet met onder andere granen en kruiden.
Fotocredit: Nice to Meat

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: