Voor alle informatie download TIPPR app.

Vegan vis it is

We horen je denken sushi met avocado en komkommer is toch al vegan? Ja dat klopt, maar er zijn nog talloze andere opties. Verschillende plekken verkopen nu ook volledig plantaardige sushi waarbij er dus alternatieven zijn voor tonijn of zalm.

De Vegan Junkfood Bar heeft naast vele vleesvervangde opties ook visvervangers. Ze hebben onder andere vegan sashimi, calamari en garnalen.

Nu verkopen dus veel vegan sushi bars visvervangers. Een visvervanger is dus als het ware een nepvis en over de smaak valt te twisten.Vlees- en viseters zijn vaak sceptisch over plantaardige vervangers waar aan de andere kant vegetarische en veganistische gasten wel degelijk tevreden zijn over de kwaliteit en de smaak. Het is daarom erg belangrijk om in te spelen op de trend van plantaardig consumeren om zo de vega(n) doelgroep aan te spreken.

Asa Vegan Sushiheeft hier wat op bedacht. In plaats van (vegan) tonijn gebruiken zij gemarineerde rode paprika. Qua looks lijkt het zo nog op de traditionele tonijn Nigiri.
Ook speelt Plant Based Sushihierop in door vegan sushi met rode biet, gekarameliseerde ui, zoetzure tempeh, mango en miso te maken.

Het smaakt dan niet naar vis, maar brengt wel het gevoel van goede sushi over omdat het wel lekker is. Op deze manier heb je geen nepvis of visvervangers nodig, maar gebruik je alternatieven om toch aan de looks van de traditionele sushi te voldoen.

Vegan vis wordt gemaakt van onder andere water, tapiocazetmeel en zeewier. De smaak zal nooit precies hetzelfde zijn als echte vis. Waar smaakt het dan wel naar?
In visvervangers wordt zeewier gebruikt. Zeewier is plantaardig en varieert in smaak, afhankelijk van de omstandigheden waar het gegroeid is.

Umami is de vijfde smaak in ons smaakpalet en dat is wat de smaak omschrijft. Het is een ziltige/zoute smaak en past daarom goed als visvervanger. Buiten dat het een geschikte visvervanger is, is het ook een gezond alternatief. Het bevat weinig vet en veel vezels en mineralen.

Heb jij sushi op de kaart? Kijk eens naar de mogelijkheden om hier een alternatieven naast op de kaart te zetten. Zo spreek je ook de vega(n) doelgroep aan om bij jou (sushi) te komen eten!

Foto credits: Asa Vegan sushi

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: