Voor alle informatie download TIPPR app.

Gesha-koffie

De Gesha-koffie, een van de meest exclusieve koffiesoorten ter wereld. Daarnaast wordt hij gezien als dé lekkerste koffie. Het is dan ook niet gemakkelijk om aan een zak van deze bijzondere koffie te komen. Maar waarom is deze koffie zo duur? Is het de prijs waard? En is die ook echt zo lekker?

Veel consumenten noemen de Gesha-koffie, Geisha. Echter staan deze bekend als iets heel anders. In Panama staat het bekend als Gesha.

Gesha-koffie wordt verbouwd in Panama. De koffiebessen worden geteeld in een specifiek gebied, Volcan Baru, op de hoogste berg van Panama. De koffiebessen komen van oorsprong uit Ethiopië, maar het proces van telen is in Panama tot in de perfectie gebracht.

De koffie geeft een smaak die geen enkele koffie ter wereld evenaart. De smaak wordt beschreven als theeachtig en fruitig, met een zachte zijdeachtige textuur. De aroma van de koffie is erg uniek, sommige kenners beschrijven het als ongelooflijk.

Een pond koffie kan tot wel 550 euro kosten. Maar waarom is het zo duur? Ten eerste is het verbouwen van de koffie aal een moeilijk proces. Ten tweede hebben de koffiebessen een zeer specifieke omgevingsconditie nodig om de plant goed te laten groeien. Op de hoogste berg van Panama zijn deze condities perfect.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: