Voor alle informatie download TIPPR app.

- HOW TO: Aspergesoep met aardbei *

Aspergesoep doet het altijd goed. Heerlijk, als dat seizoen eindelijk weer is aangebroken en de asperges weer op tafel komen. Die aspergesoep is normaal gesproken al erg lekker, maar soms zie je wel eens een feesteditie van de soep voorbij komen. Net als dit recept. Lees snel verder voor het recept van de aspergesoep met aardbeien.
Wat hebben we nodig:
(voor 4 porties)
- 500 g witte asperges
- 1 blokje groentebouillon
- 100 ml plantaardige yoghurt (amandel- of sojayoghurt)
- 200 g aardbeien
- 1 limoen
- 1 tl ahornsiroop
- Balsamicocrème
Hoe maken we dit:
1. Schil de asperges en snij de harde onderkanten eraf. Kook alle asperges (op één na) in 400 ml bouillon in 15 minuten gaar. Giet af en vang 250 ml bouillon op.
2. Laat afkoelen en pureer de asperges en bouillon met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de plantaardige yoghurt en het sap van een halve limoen door de soep.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in dunne schijfjes. Snij de overgebleven asperge door de midden. Schil deze met een dunschiller in hele dunne plakjes.
4. Karamelliseer de asperge in een theelepel ahornsiroop in een koekenpan.
5. Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met de aardbeien, plakjes asperge, een schijfje limoen en wat balsamicocrème.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!


Foto en recept: The Green Happiness

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: