Voor alle informatie download TIPPR app.

HOW TO: Steak tartare van tonijn en rivierkreeft

Steak tartare is altijd weer een genot. Een ware klassieker die - mits hij goed bereid is - nooit teleurstelt. Net als een hoop klassiekers kun je er ook een leuke twist aan geven. Zo ook bij deze steak tartare van tonijn en rivierkreeft.
Wat heb je nodig?
- 5 el mayonaise
- 1 zakje rucola
- 200 g rivierkreeftjes
- 1/2 bosje Bieslook, fijngesneden
- 200 g verse albacore-tonijn, of neem evt horsmakreel
- 1el olijfolie
- ½ citroen, rasp en sap
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- 1 bakje sango sprouts (paarse radijskiemen)
- 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
Extra: steekringen in 2 maten, spuitflacon
Hoe maak je dit?
1. Doe 4 el mayonaise in een maatbeker en pureer er met een staafmixer de rucola doorheen. Breng op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon.
2. Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering, snij de rest klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper.
3. Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4. Meng citroensap-, rasp en de fijngehakte koriander.
5. Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan.
6. Leg de tweede, kleinere steekring op de tartaar en schep hier een beetje van het citroen-koriandermengsel op. Verwijder nu beide ringen.
7. Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Garneer met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
Fotografie: Carlfried Verwaayen / Styling: Evelien Reich / Recept: Kookclub Mon Chou Chous / Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: