Voor alle informatie download TIPPR app.

NoLo-trend, no or low alcohol. Al een Mocktail op de kaart?

Al eens van de term ’nolo’ gehoord? Het klinkt misschien als de zoveelste onzinnige hype, maar het tegendeel is waar. Nolo, oftewel ’no or low alcohol’ is een levensstijl die steeds meer gasten omarmen. Over het nieuwe drinken. Van collega’s die een alcoholvrije periode inlassen tot vrienden die in de horeca na een biertje op een alcoholvrije variant overstappen.
De Nederlander doet massaal z'n best om zo gezond mogelijk te leven: voldoende bewegen, goed eten, niet roken. Minder of helemaal niet meer drinken, oftewel ’nolo’, hoort daar ook bij.”
In de horeca laten gasten ook steeds vaker een drank staan. „Vroeger was een gast een sulletje als hij in de horeca een colaatje bestelde. Nu is het bijna stoer als een gast zegt dat hij niet drinkt omdat hij de volgende ochtend fris en fruitig wilt zijn. Daarmee geef je bovendien aan dat je ook zonder drank een leuke avond kunnen hebben.”
De nolo-trend zowel onder jongeren als ouderen populair is. Veel twintigers en dertigers gaan naar hippe sportscholen, willen gezond eten drinken, een fit lijf en een gezonde geest. Alcohol past niet in dat plaatje. Voor veel ouderen geldt dat zij zich realiseren dat ze een dagje ouder worden en dus goed voor hun lichaam moeten zorgen.
Speel daarom in op deze NoLo-trend en zet ook bier en wijn op de kaart met een lager alcoholpercentage of maak een Virgin Cocktail of ook wel een Cocktail
Trend credit: Trendwatcher Vincent van Dijk
Tekst Credit: Telegraaf

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: