Voor alle informatie download TIPPR app.

Hoe fleur ik mijn terras op?

Het terrasseizoen kan eindelijk van start gaan. Vaak wordt een terras als een bijzaak gezien en krijgt niet dezelfde aandacht als het binneninterieur. Begrijpelijk, want in Nederland is het niet continu terrasweer, maar dat haalt niet weg dat je terras er niet leuk uit mag zien. Hierbij een aantal tips;

1. Denk eerst aan de praktische zaken, maak een vloerplan waar genoeg ruimte voor je gasten en personeel is ingerekend. Zorg dat de bestrating of ondergrond stevig en zo vlak mogelijk is. Niemand vindt wiebelige tafels fijn.

2. Het mag dan wel niet altijd terrasweer zijn maar dat neemt niet weg dat je geen gebruik kan maken van je terras. Schaf warmte lampen, parasols of een overkapping aan voor als het regent en voorzie je gast van warme dekens.

3. Een heel makkelijke en relatief goedkope manier om je terras een mooie uitstraling te geven is door planten en bloemen aan te schaffen. Deze brengen al snel sfeer en kleur in je terras.

4. Gasten willen optimaal kunnen genieten van hun terras ervaring. Zorg dat je comfortabele meubels hebt. Leg kussentjes op de banken, loungeset of stoelen. Zo kan de gast het zichzelf nog comfortabeler maken.

5. Zorg voor variatie, plaats niet enkel stoelen en tafels buiten. Je kan ook een loungeset aanschaffen of ligstoelen. Naast dat ze comfortabel zijn geeft het ook een relaxte uitstraling.

6. Niet iedereen die van het terras gebruik maakt, komt tijdens de lunchuren. Voorzie je tafels of zitplekken van verlichting, sfeerverlichting om specifiek te zijn. Zo voorkom je dat gasten hun zaklamp uit de tas moeten halen om je menu te lezen, maar hiermee voeg je ook weer sfeer toe.

7. De laatste tip is vrij voor de hand liggend, maar wordt toch vaak nog niet goed genoeg gerespecteerd. Dat is dat je terras dezelfde 'persoonlijkheid' als binnen moet hebben. Jij als horecazaak hebt een bepaalde 'look and feel', hier moet je één lijn in trekken en dit overal naar boven laten komen. Ook op je terras dus.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credit: roomed.nl

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: