Voor alle informatie download TIPPR app.

Terugblik op 2020: Kwaliteit vs Kwantiteit trend

De vraag naar kwaliteit versus kwantiteit kwam veel terug in de vlees- & visconsumptie, cocktails en het interieur. Het thuiswerken heeft dit jaar voor veel aandacht omtrent deze trend gezorgd dit jaar: het verwenmomentje. Mensen gunden zichzelf die lekkere maaltijd van hun favoriete horecazaak. Zelfs het dessert lieten ze niet linksliggen. Niet de “standaard” supermarktproducten, maar juist die onderscheidende horecaproducten. Veel horecaondernemers hebben dit mogelijk gemaakt in de vorm van menuboxen. De consument haalt de gerechten en ingrediënten in de horeca af en maakt ze thuis met behulp van een video van de chef en de bijpassende muziek af. 
De cocktail trend is dit jaar ook doorgezet. Er bleef vraag naar kwaliteitscocktails. Naast de cocktailbars zie je nu op steeds meer menu’s de pornstar martini verschijnen en de espresso martini. Tijdens de lockdown werd het ook mogelijk om deze cocktails thuisbezorgd te krijgen. Waar je vroeger een gespecialiseerde bartender moest zijn, heeft de kantenklare badge cocktail zijn intreden gemaakt, waardoor iedere horecamedewerker een cocktail kan presenteren. 
Daarnaast heeft de speciaal biertrend zich ook voortgezet ondanks dat het bier van het merk Corona in een negatiever daglicht kwam, kiezen consumenten steeds sneller voor een Weizen in plaats van een normaal biertje. De behoefte groeit verder naar seizoenbieren en verschillende smaken, IPA is niet meer weg te denken. 
Bij thuiswerkers is de vraag naar koffie specialties dit jaar sterk toegenomen. Koffie was dé reden voor mensen om nog even het huis uit te kunnen en zoals we in onze blog over koffie schreven ook dé kans om extra omzet te genereren. Warme dranken doen het zeker in de winterperiode goed, consumenten gaan meer wandelen en willen een warme chocolademelk (+rum) of glühwein.
Naast het eten en drinken is de kwaliteit van het interieur nog belangrijker geworden. Zoveel mogelijk gasten in je horecazaak proppen is verleden tijd. 1,5 meter tussen stoelen en tafels werd de norm. Vooral de vraag naar veiligheid heeft de afgelopen maanden een grote rol gespeeld wat betreft interieur. De laatste maanden van 2020 zijn er meerdere producten en innovaties op de markt gekomen met betrekking tot het nieuwe interieur van horecazaken. Een voorbeeld zijn ‘kleurrijke’ kuchschermen tussen tafels, je moet er toch iets van maken. 
Meer over de ontwikkelingen van trends uit 2020? Klik hier en lees het in de blog 'Een terugblik op 2020'.

Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: