Voor alle informatie download TIPPR app.

Trend 3: Health & Happiness

Gezondheid is een hot topic in de horeca en nu nog belangrijker. Door corona zijn we bewuster dan ooit bezig met hygiëne en zijn we meer bezig met hoe we ons voelen.

Afgelopen jaren is er een bewustwording in het Nederlandse voedingspatroon gekomen. Er worden meer verse producten gegeten en voedingssupplementen zoals CBD worden steeds belangrijker. 

Steeds meer consumenten zijn bewust bezig met de impact van vlees op het milieu en zijn daarom opzoek naar verantwoorde vleesproducten of vervangers.

Met verantwoord vlees bedoelen we vlees met een Beter Leven Keurmerk of biologisch vlees. Bij de productie wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het dierenwelzijn.

Helemaal stoppen met vlees zou milieutechnisch de beste optie zijn. Alleen is dit geen haalbare oplossing voor de horeca. Minder grote porties en kwalitatief vlees zijn daarom al een flinke stap in de goede richting.

Je moet zorgen dat een deel van je menu plantaardig is zonder te vervallen in de oude vega cliché’s (de pizza zonder kaas en vlees en de groene salade). 

Waar mensen gaan sporten en gezonder gaan eten hebben ze ook behoefte aan gezondere drankjes. Daarom wordt no/low alcohol populairder. Denk hierbij aan lagere % of alcoholvrije bieren, wijnen of mocktails.

Klik hier om het hele trendrapport te lezen. 

Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: