Voor alle informatie download TIPPR app.

Trend 6: Klimaat impact

De stikstofcrisis is ons niet vreemd en heeft gevolgen voor de natuur, het dagelijks leven en groepen mensen en dieren.     

Gasten hechten steeds meer waarde aan het klimaat. 72% van de Nederlanders maakt zich zelfs zorgen over het klimaat en 1/3 slaat bewust één of meerdere dagen vlees over. Gasten waarderen het als de horeca hier bewust mee omgaat en hierover nadenkt.

Ten eerste draagt lokaal inkopen bij aan de milieu-impact van voedsel. Er zijn minder vervoerskilometers waardoor minder brandstoffen nodig zijn en er dus minder broeikasgassen vrijkomen.    

Ten tweede is voedselverspilling een terugkerend onderwerp dat impact heeft op het klimaat. De horeca gaat creatief om met het hergebruik van producten. Van de groente wordt bouillon gemaakt, van de visresten een bouillabaisse en fruit wordt gedroogd voor in de cocktails.   

Ten derde komt er verandering bij plastic disposables. Bij de productie van plastic komen namelijk schadelijke chemicaliën in de lucht terecht, waaronder CO2.

Ten vierde gebruiken restaurants doorgaans vijf keer meer energie dan andere retailers. Met name met de productie in de keuken, het comfort van de gasten en verlichting. Door hier bewuster mee om te gaan kan er al heel veel geld bespaard worden.    
       
Klik hier om het hele trendrapport te lezen. 

Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: