Voor alle informatie download TIPPR app.

Limoncello

Deze likeur, die zijn oorsprong uit het zuiden van Italiƫ kent, wordt gemaakt door citroenschillen gemiddeld een maand te laten weken in graanalcohol. Dit drankje wordt vaak gedronken als vervanging van een dessert na het eten, het is dan ook een zoet drankje met intense citroen smaak, maar zonder de zuurheid ervan.

Limoncello is hoog in alcohol percentage, gemiddeld tussen de 28-32%. Het wordt dan ook na de maaltijd gedronken, het is dan ook een digestief. Deze worden na de maaltijd gedronken omdat het de vertering zou helpen na een machtige of volle maaltijd.

Deze digestief is het best gedronken wanneer die heel koud is, je kan hem dus het best in de vriezer bewaren! Het wordt meestal gedronken na de maaltijd maar kan ook als zoetstof gebruikt worden in een cocktailrecept!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credits: thespruceeats.com

Kom direct in contact


Meer informatie?

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen. Dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat ontvangt. Bel of mail ons gerust bij vragen: 020-2619111 of mail ons via emma@tippr.nl Exclusief voor en door horeca: